Седемкратният световен шампион обвини италианците, че с последната им генерация сликове трябва да се кара с темпото на колата за сигурността, ако не искаш да ги съсипеш за няколко обиколки.

Отговорът от страна на спортния директор на Пирели Пол Хембри обаче е железен - с новите си гуми върнахме интригата във Формула 1.

Има и други критици, според които в желанието си да постигнат това италианците са преминали нормалните граници и са прекалили.

"Сезон 2012 до този момент е феноменален. Интригата е голяма и никой не знае кой ще е следващият победител. Четирима различни пилоти спечелиха първите четири старта. Какво по-добро от това за феновете и спорта. Битката за челото никога не е била по-оспорвана", заяви Хембри.

"Първите седем са разделени от 19 точки, което буквално е нищо по точковата система на Формула 1. Всичко се свежда до това как отборите решават да използват гумите, защото те са еднакви за всички. Накрая най-добрите пилоти и инженери винаги успяват да спечелят", завърши британецът, цитиран от ТоСпорт.