Шефът на тима Мартин Уитмарш определи представянето му като "геройско", след като отново болидът предаде британеца. В първата една трета от надпреварата повреда в задното окачване на колата направи Макларънът почти неуправляем, а на всичкото отгоре ускори износването на гумите. Така от четвърти Хамилтън се смъкна рязко надолу заради принудителното ранно преминаване през бокса.

В крайна сметка пилотът на "сребърните стрели" спря още два пъти по време на състезанието.

"Малко съм уморен, това бе трудно състезание", каза той след края му.

"Дадох най-доброто, но по някакъв начин задното окачване се повреди, дори не знам как. Отборът ми каза, че е безопасно да продължа, така че натисках и натисках, колкото можех. Балансът беше различен във всеки един завой. Тъжен ден, но ще го преживеем."

"Попитах веднага какъв е проблемът, но не очаквах те да ми кажат какво е станало. Отвърнаха, че знаят къде е. През целия ден просто се борих с болида. Беше истински тест, но направих всичко възможно, освен да пробвам на заден ход. Борех се за позиция с кола на Торо Росо – това просто е недопустимо за Макларън. Никога не бива да се боря нито с Торо Росо, нито с Форс Индия", недоволен бе Люис, цитиран от Гонг.

"Предполагам, че вече няма напрежение, защото май сме вън от шампионата. Трудно е, защото отборът хвърли толкова труд, за да го спечелим. Оставаме в битката, но сме твърде назад. Надявам се Дженсън да направи по-силни състезания до края. Това бе ден, който трябва да бъде забравен. Като се замисля, целия сезон също трябва да бъде забравен. Очаквам с нетърпение следващата година. Не се предадох нито за миг, старах се до последно, но днес беше истинско бедствие", завърши Хамилтън, който от 2013 година ще се състезава за Мерцедес.