В Корея и Япония германецът се оказа основен потърпевш от опасните маневри на останалите състезатели, като и при двата случая напусна надпреварата още в самото й начало.

Миналия уикенд Камуи Кобаяши отнесе Мерцедеса на Розберг и Макларъна на Дженсън Бътън в третия завой, а преди седмица на "Сузука“ Бруно Сена бе причината за преждевременния край на състезанието за съотборника на Михаел Шумахер.

"Като теглим чертата, тези две седмици – в Япония и Корея – бяха много, много слаби“, заяви пилотът на Мерцедес.

"Беше ужасно да отпадна още в първата обиколка и двата пъти, но има една групичка пилоти, които просто натискат прекалено много. Те поемат твърде много рискове и май трябва да се укротят.“

Бътън се изказа далеч по-критично за уменията на Кобаяши, като дори го прекръсти на "Кобакраши“ (Kobacrashi; crash – от английски език: "катастрофа“ - б.р.).

"Това бе ужасно слабо каране. Трасето не се състои само от два завоя и някои хора трябва да го запомнят. Дали ще успеят, предстои да видим. След състезанието Кобакраши, извинете, Кобаяши каза, че съжалява за инцидента, което беше хубаво“, каза Бътън, цитиран от Гонг.