14-годишният Галин Стайков е преминал успешни тестове на пистата "Албероне" в Италия и е включен в програмата за развитие на млади таланти на "Лотус". Нашето момче ще участва в международни състезания с отбора на "Лотус" от следващия сезон.

Базираният в Енстоун отбор е приел под крилото си общо десет млади момчета от целия свят, които са показали нужните качества. Oт 17-та си годишнина Галин ще бъде зает с международни състезания, спазване на строг фитнес и хранителен режим и обучение за работа с медиите. След навършването на тази възраст Лотус ще могат да го включат вече в категориите Формула.

"Направи ни впечатление успешният му дебют в българския шампионат, макар че е почнал доста късно – едва на 13 години. Нашият мениджър Франк Жеранчич го покани на тестове в Италия. Момчето показа голям потенциал и отлични познания по механиката, на което много държим. Надяваме се да продължи да се развива така", съобщиха от пресцентъра на "Лотус Картинг Тийм".

За легендарния отбор от Великобритания във Формула 1 са се състезавали величия на този спорт като Емерсон Фитипалди, Найджъл Менсъл, Аертон Сена, Нелсън Пикет и Мика Хакинен, припомня ТопСпорт.