ФИА проведе последната си среща за 2010 година в Монако, като от ръководното тяло на световния моторен спорт разпространиха изявление, което гласи:

"Членът, който забранява тимовите заповеди бе изтрит. Отборите ще бъде подсещани, че всяко действие, което опетнява името на спорта, ще бъде гледано по член 151ц от Международния Спортен кодекс и другите подобни постановления".

Въпросът с отборните заповеди е доста спорен през последните години. Миналия сезон, Ферари бяха глобени със 100 000 долара, след като на Фелипе Маса бе наредено да пусне Фернандо Алонсо пред себе си в Гран При на Германия при 18 обиколки до края на състезанието.

Правилото за забрана на тимовите заповеди бе въведено през 2002 година, когато Рубенс Барикело подари победата на своя съотборник във Ферари Михаел Шумахер в Гран При на Австрия.

От ФИА, освен това приеха във Формула 1 да бъдат въведени т.нар. "зелени двигатели" от 2013 година. От федерацията добавиха, че новите двигатели ще изразходват 35% по-малко гориво, но ще бъдат със същата ефективност.

В същото време стана ясно, че всеки пилот ще може да използва по пет двигателя през 2013 година, а през 2014 година бройката ще бъде намалена на четири. През тази година, с 19 състезания в календара, пилотите имаха право да използвам максимално осем двигателя през сезона, като за всеки допълнителен двигател се даваше наказание от 10 места по-назад в стартовата решетка, информира БГНЕС.