Дизайнерите на италианския тим, който загуби по драматичен начин титлата при пилотите, дадоха на новия болид повече от агресивен вид.

Босът на Скудерията Стефано Доменикали сподели, че Ферари е загубил шансове да се бори за титлата при конструкторите заради слабия старт на сезон 2010 и се надява сега това да не се повтаря.

"Целите пред нашия тим за новия сезон са ясни - ще се борим за двете титли, при конструкторите и пилотите. Именно затова очаквам да имаме конкурентен болид още от началото на сезона. Искам да започнем годината със силна и надеждна кола такава, каквато ни лиспваше в началото на миналия сезон", сподели Доменикали.

"Наясно сме, че всички нови елементи трябва да работят отлично. Ако това не стане, то ще ни бъде трудно да печелим", каза още босът на тима.

Първи тестове с новия болид ще направи двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който ще се качи в колата си по-късно тази вечер. Фелипе Маса пък тества F150 утре. През другата седмица двамата ще въртят обиколки на пистата във Валенсия, съобщи ТопСпорт.