Мениджърът Сър Алекс Фъргюсън, както и неговите футболисти, подцениха мача с аматьорите и можеха жестоко да съжаляват. Изненадващ гол на Уес Браун се оказа достатъчен за Юнайтед да спечели дербито на "червените дяволи", но аплодисментите са изцяло а тима на Кроули, който бе много близо до сензацията на "Олд Трафорд".

Юнайтед започна мача без много да се напряга и в първите 30 минути не затрудни нито веднъж вратаря на Кроули. Аматьорите от своя страна стояха добре на "Олд Трафорд" и дори си спечелиха симпатиите на домакинските фенове.

Логичното обаче се случи в 28-ата минута, а необичайно в голмайстор се превърна защитникът Уесли Браун, който днес дори беше с капитанската лента на Манчестър Юнайтед. Дарън Гибсън центрира фалцово в полето на Кроули, където Браун надскочи всички и с хубав удар с глава прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0.

След гола домакините взеха инициативата изцяло в свои ръце, но не успяха да стигнат до втори гол преди почивката. Юнайтед пропусна едно много чисто положение в 35-ата минута, а изненадващо то отново се откри пред бранител. Гибсън намери бразилеца Фабио в малкото наказателно поле, но кариоката не намери добре топката и не успя да уцели вратата.

През второто полувреме в игра за "червените дяволи" се появи Уейн Рууни, който раздвижи нападението на своя тим и логично опасностите пред вратата на другите "червени дяволи" зачестиха. Въпреки това обаче втори гол във вратата на съперника не падна, а и не се виждаше как ще падне.

За сметка на това след 60-ата минута гостите погледнаха по-смело към вратата на Юнайтед и в 74-ата минута можеше да се стигне до сензационно изравняване. Джейми Куук направи за смях Джон О'Шей, центрира опасно в полето на домакините, Уес Браун не се намеси убедително и Тъбс стреля със задна ножица от малкото границата на малкото наказателно поле, но не успя да намери очертанията на вратата.

В последната минута Кроули бе още по-близо до сензацията – удар с глава на резервата Броуди срещна напречната греда и за малко да вгорчи живота на Сър Алекс. Все пак до изненада не се стигна – Юнайтед успя да задържи крехката си преднина, а аматьорите от Кроули Таун напуснаха "Олд Трафорд" с високо вдигнати глави и под аплодисментите на местната публика, съобщи Livesport.