Михаел Шумахер не само че ще изпълни тригодишния си договор, който изтича в края на 2012 г., но вероятно ще продължи да се състезава за тима и след това.

Спортният директор на Мерцедес Бенц Норберт Хауг обяви, че е напълно възможно отборът да предложи удължаване на договора на седемкратния световен шампион. Така Шуми вероятно ще остане на пистата най-малко докато навърши 45 години.

“Ако Михаел го иска и успеем да се разберем за подходящата сума, за нас ще е удоволствие да го запазим в състава”, призна Хауг.

42-годишният германец се представя силно в предсезонните тестове, след като новата кола на Мерцедес GP се оказа далеч по-сполучлива от шасито MGP W01, с което се измъчи през миналия сезон.

“Михаел изглежда много силен в момента - заяви шефът на тима Рос Браун след последните предсезонни тестове в Барселона. - Той може да изненада някои хора тази година.”

Самият Шумахер призна, че резултатите му на пистата “Каталуня” са “нелоши”, а световният шампион Себастиан Фетел и легендата Ники Лауда го обявиха за най-големия фаворит за титлата този сезон, информира livesport.