Босът на тима Кристиян Хорнер разкри, че е крайно недоволен от поведението на Уебър по време на последните обиколки от състезанието за Голямата награда на Великобритания.

В последните турове на "Силвърстоун" австралиецът опита маневра за изпреварване спрямо съотборника си Себастиан Фетел, като двамата бяха опасно близо един до друг. Хорнер разясни, че Уебър, чиито контракт изтича тази година, не е спазил указанията дадени му от бокса.

"Той рискува второто място на Фетел, своето трето място в класирането и 33 точки за отбора. Разбирам го, той е състезателен пилот, но в случая пое ненужен риск. Ако всеки от 500-те служители в тима мислеше единствено за себе си, никога нямаше да постигнем всичко до този момент".

Хорнер поясни, че предстои среща между Уебър и ръководството, на която ще бъде взето окончателното решение за бъдещето на пилота. Ръководителят на тима коментира и слуховете, свързващи Кими Райконен със завръщане във Формула 1. Както е известно слухове твърдят, че "Айсмен" може да стане съотборник на Фетел.

"В момента той мисли за други работи. Не мисля, че има намерение да се завръща във Формула 1", обяви Хорнер.

Междувременно Марк Уебър бе удостоен с престижния трофей "Хотърн" за постиженията си през 2010 г. Марк бе обявен за най-успешния пилот на Британската общност според резултатите му от последния сезон с победите в Гран при на Испания, Монако, Великобритания и Унгария.

Наградата "Хотърн" се връчва ежегодно от 1959 г. в чест на първият британец шампион във Формула 1 – Майк Хотърн, който печели титлата през 1958 г., информира livesport.