В последния си мач „гражданите“ победиха с 2:0 Байерн, но това се оказа недостатъчно, тъй като в другия двубой от групата Наполи се наложи също с 2:0 като гост на Виляреал и по този начин зае второто място в групата. Сити пък ще трябва да играе напролет в Лига Европа.

В Манчестър, "гражданите" нямаха проблеми да победят баварците, които дадоха почивка на своите титуляри и излязоха с доста експериментален състав, тъй като вече си бяха осигурили класиране предсрочно. "Гражданите" бяха по-добрият отбор през почти целия мач и можеха да стигнат и до по-голям успех от крайното 2:0.

Резултатът бе открит в 36-а минута, когато топката попадна в Давид Силва и с прекрасен шут от въздуха испанецът не остави шансове за Ханс-Йорг Бут.

В 52-а минута Яя Туре вкара втория гол, който дойде след прекрасна многоходова комбинация. Един Джеко изведе добре котдивоареца, който с удар под тялото на Бут вкара за 2:0.

В този момент на другия мач в Испания Виляреал и Наполи играеха при нулево равенство, което даваше надежда на Сити, че ще успее да продължи напред в турнира.

В 65-а минута обаче Гьоктан Инлер със страхотен удар от 25 метра препарира Диего Лопес и даде аванс на тима от Неапол, с което попари "гражданите".

В 76-а минута Марек Хамшик удвои преднината на Наполи и на практика реши всичко в групата. Словашкият национал бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле и от близко разстояние вкара топката във вратата на Виляреал, с което осигури класирането на тима си на 1/8-финалите.

В Манчестър пък разбраха, че ще играят в Лига Европа напролет и почти спряха да играят, което позволи на Байерн да създаде няколко опасности в края на мача.

В крайна сметка Сити взе трите точки, но те нямат никакво значение. Баварският колос и Наполи ще играят на 1/8-финалите в турнира на богатите, а Сити ще поиграе в Лига Европа, където може да срещне градския си съперник Юнайтед.

Виляреал остана на последно място с 0 точки и приключи участието си в евротурнирите за този сезон, предаде Гонг.

Вижте крайното класиране