Така тимът на сър Алекс Фъргюсън отново води с пет точки преднина в класирането на Висшата лига и ще стане шампион, ако спечели следващите си два мача – срещу Евертън у дома и срещу втория Манчестър Сити като гост.

Още в седмата минута срещу Вила Ашли Йънг си изпроси дузпа, след като влезе в наказателното поле на гостите, навря в краката на Киърък Кларс и падна атрактивно на земята, което бе напълно достатъчно на съдията Марк Холси, за да посочи бялата точка. Зад топката застана Уейн Рууни и той не пропусна да се разпише от 11-те метра.

Минута преди почивката интригата в двубоя свърши, след като Патрис Евра напредна отляво и центрира в малкия пеналт, където Дани Уелбек успя да стигне до топката и да я прати в мрежата за 2:0.

В 74-ата минута Уейн Рууни вкара втория си гол в мача, като се разписа за 3:0 от десетина метра след хубаво двойно подаване с Ашли Йънг.

Секунди след попадението Рууни бе заменен от Димитър Бербатов, който не бе играл от 23 февруари насам, когато бе титуляр при загубата с 1:2 от Аякс на Олд Трафорд, откогато изминаха точно 52 дни. За последно Бербо игра във Висшата лига на 31 януари, когато от дузпа вкара втория гол за победата с 2:0 над Стоук Сити в Манчестър, предаде Гонг.

След влизането си днес българският нападател показа желание за игра като се движеше много и търсеше топката от по-задни позиции, но нямаше шанс да излезе на добра стрелкова позиция пред вратата на Астън Вила.

В 78-ата минута вратарят на гостите Шей Гивън игра с ръка извън наказателното си поле, но при резултат 3:0 в полза на Юнайтед, той бе пожален от съдията.

В 93-ата червените дяволи стигнаха до четвърти гол дело на резервата Луиш Нани, който бе изведен сам срещу Гивън от Джони Евънс и бе точен за крайното 4:0.

Сър Алекс: Бербатов може да помогне в някой мач