Илиев подчерта, че винаги е подкрепял Младенов и че не е знаел до последно за неговото уволнение.

"Всички определят уволнението на Стойчо Младенов като скандал. В ЦСКА собствениците взимат решенията, не аз съм уволнил Стойчо, а шефовете. В петък разбрах, че Младенов и неговият щаб ще бъде уволнен. Аз дори правих групата заедно със Стойчо. Винаги съм бил зад него и неговия екип. Аз съм на мнение, че Стойчо е един от най-добрите треньори. За три месеца съм в клуба, бяхме на 14-о място. Видяхте какви промени имаше в отбора, когато Стойчо Младенов имаше моя гръб", коментира Майкъла, цитиран от ТопСпорт.

"Стойчо лично е уволнен от един от собствениците заради несходство в характерите, нещо не му е харесал, скарали са се и е уволнен. Искам да му кажа на Стойчо, че не съм знаел за уволнението му, не му прави чест да говори така за мен. Аз не съм съгласен с това уволнение, но който дава парите, той казва какво става. Те собствениците от доста време се опитват да го разкарат. Лично Иво Иванов го е уволнил, те двамата имаха някакви срещи, явно там не са се разбрали. Вярвате ли, че съм преговарял с друг треньор преди Нова година? Нека минем под детектора на лъжата. Да видим дали аз съм преговарял или Стойчо е правил схеми с трансфери в ЦСКА?! От три месеца съм в клуба, готов съм за детектора.

ЦСКА трябваше да се раздели достойно с такъв човек. Те го гонят отдавна и аз съм се карал с тях заради това. Не беше правилен моментът за уволнението. Ако искаха да го освободят, трябваше веднага след Мура, след Септември (Симитли)", продължи Илиев.

"От Ботев ме попитаха дали искаме Хюсеинович, защото неговият агент го е предложил и на Ботев. И при нас, и при тях, си има граници. Няма заплата над 15 хиляди лева. При нас за 3 години са минали 87 футболисти, 29 милиона като трансфери, почти 2 милиона като комисионни! За това си дава ЦСКА парите, не за ДЮШ или за стадиона. За мен управлението на "Титан" е доста хаотично, но вече много неща са прехвърлени към мен и сега аз нося отговорност. Заел съм се с това да преустроим собствеността на ЦСКА, не се срамувам - аз съм най-добрият строител от всички футболисти и най-добрият футболист от всички строители.

За три месеца ми направи впечатление, че на никого не му пука дали ЦСКА ще се завърне на стадиона си. Не може да харчиш 8, когато имаш 5 лева. На всичките им казах, че трябва да направят компромис. Нито един в ЦСКА не ме е подкрепил. Никой не е казал, че ще даде 20% от заплатата си за ДЮШ. Парите, които бяха отделени за ремонт, ги дадохме за комисионни и неустойки за играчи", завърши изпълнителният директор на "червените".

Тодор Янчев напусна ЦСКА

Стойчо Младенов: Ще съдя ЦСКА