След 2:1 за "принцовете" на "Местая", играчите на Карло Анчелоти се класираха напред с общ резултат 3:2.

Френският тим стига 1/4-финал в най-престижния клубен турнир за първи път от 1994 година насам. Дейвид Бекъм беше резерва и така и не се появи за първи път в игра за ПСЖ в Шампионска лига, съобщи novsport.

Без наказания Златан Ибрахимович, Пари Сен Жермен изглеждаше тотално променен отбор. Въпреки наличието на играчи като Лавеци, Пасторе и Лукас Моура, французите бяха много по-малко опасни без шведската звезда, която получи червен картон в първия мач.

Солдадо водеше атаката на "прилепите", а Коста, Фегули и Хонас трябваше да помагат напред. Рефер пък беше сърбинът Милорад Мазич от Сърбия.

Първото полувреме беше може би най-слабото и за двата отбора през този сезон в Шампионска лига. Гостите имаха нужда от два гола, но стигнаха до вратата едва няколко пъти. Играчите на Анчелоти играеха без енергия и бяха лесно предвидими.

Валенсия създаде първото чисто положение в 15-ата минута. Хонас пусна за Солдадо, испанският национал стигна първи до топката, но Сиригу имаше време да спаси. Жале се контузи и беше сменен от Ван дер Вийл на фланга, а Бараган изби удар на Пасторе. Атаките не носеха голяма заплаха и Тино Коста опита далечен шут, който не намери очертанията на вратата, като при нулево равенство дойде последния съдийски сигнал за първото полувреме.

Мачът живна след почивката, а голяма заслуга за това имаше Ернесто Валверде, който извади капитана Давид Албелда, за да включи далеч по-офанзивния Евер Банега. "Прилепите" владееха повече и търсеха път към мрежата. Сякаш от нищото те намериха такъв 10 минути след паузата. Хонас получи пред наказателното поле и от дистанция с мощен изстрел покрай Алекс прати в левия ъгъл зад безпомощния Сиригу за 0:1.

Голът даде надежда на Валенсия, че отборът може да се класира напред, ако отбележи само още едно попадение. Анчелоти отвърна и смени Тиаго Мота, за да пусне още един нападател в лицето на Кевин Гамейро. Атакуващата мощ на домакините се усили и това се усети. Матуиди изведе Лавеци сам срещу вратаря, но Гуайта излезе напред и спря аржентинеца.

ПСЖ стигна до изравнителен гол в 66-ата минута. Грешен пас в центъра подари топката на Гамейро, той напредна, защитата се обърка и топката стигна до Лавеци. Неговият първи удар бе спасен от Гуайта, но при добавката бившата звезда на Наполи не сбърка и с петия си гол в Шампионска лига този сезон изравни – 1:1.

Само един гол беше нужен на "прилепите" да вкарат мача в продължения. Гостите натиснаха и стигнаха до серия корнери, които бяха отразени от парижани. Анчелоти реши да заздрави защитата в последните минути и пусна Мамаду Сако на мястото на Лукас Моура.

Това означаваше, че Дейвид Бекъм няма да направи дебют за отбора в турнира тази вечер на "Парк де Пренс". ПСЖ откровено бавеше играта в последните минути, но въпреки нервния завършек удържа хикса, който устройваше домакините да се класира за четвъртфиналите.

Жребият за следващата фаза на Шампионската лига е на 15 март (петък) в Нион.