С тази победа ЦСКА измести Ботев Пловдив от четвъртото място по голова разлика, но остава далеч от борбата за титлата. Титуляр за "червените" започна Спас Делев, който направи своя повторен дебют за ЦСКА в официален мач след завръщането си в клуба тази зима.

Първи официален мач с червената фланелка изигра и Ивайло Чочев, който дойде на "Българска армия" от Чавдар (Етрополе) и се отличи с асистенция за втория гол на Сержиньо. ЦСКА започна по-настойчиво в началните минути, като домакините искаха да заличат лошото впечатление сред своите привърженици, породено от домакинската загуба с 0:2 от Литекс преди седмица.

Въпреки че владееха повече топката "червените" трудно стигаха до голови ситуации. Все пак в 24-а минута ЦСКА поведе след гол на Сержиньо, който стреля от 25 метра и промуши топката в мрежата след неубедителна намеса на вратаря на Черноморец Стоян Колев. В края на първата част старши треньорът на ЦСКА направи принудителна смяна, след като централният защитник Пламен Крачунов се сблъска с противников играч и бе откаран в болница със съмнение за комоцио.

През второто полувреме бургазлии погледнаха по-смело към вратата на ЦСКА и застрашиха Томаш Черни с няколко удара от разстояние. В 54-а минута Ванчо Траянов стреля опасно, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. В 63-а минута влезлият като резерва Станислав Дрянов опита да изненада Черни с техничен прехвърлящ удар, но вратарят на ЦСКА внимаваше и изби в корнер. Малко по-късно Мартин Камбуров бе близо до първия си гол в официален мач за ЦСКА, но ударът му от упор бе отразен от Стоян Колев.

Черноморец пропусна златна възможност да изравни в 82-а минута, когато Георги Терзиев се озова на чиста позиция фронтално срещу вратата на ЦСКА, но ударът с глава попадна право в ръцете на вратаря Черни. Минута по-късно Спас Делев пропусна най-доброто положение за ЦСКА през второто полувреме до този момент, като излезе на стрелкова позиция, но нанесе слаб удар, с лекота отразен от Стоян Колев.

В последната минута Томаш Черни изведе Ивайло Чочев сам срещу вратаря, той пусна на Сержиньо, който на празна врата сложи край на интригата. В оставащите секунди до края Черноморец свали гарда и ЦСКА можеше да вкара още два бързи гола, но Сержиньо и Камбуров пропуснаха.

Вижте резултати и класирането в А група>>>


Ботев разклати шампионските амбиции на Левски

Майкъла: Не искам да отпадам от Мура

Миодраг Йешич: От мач на мач ще играем по-добре

Херо: Надиграхме ЦСКА

Локо Сф най-после записа победа

Майкъла: Отборът не е добре подготвен, играта не ми харесва