"Канарите" нанесоха сериозен удар върху шампионските амбиции на втория в класирането, който приключи мача с 10 души след червен картон на Станислав Ангелов в 60-ата минута, информира БГНЕС.

Агитките на двата тима пък се сбиха преди началния съдийски сигнал на Станислав Тодоров.

След равностойно начало домакините взеха инициативата и Бобан Грънчаров пропусна удобно положение след удар с глава. В 26-ата минута същият обаче порази мрежата на Пламен Илиев след центриране от корнер. От еуфорията на стадиона фен на Ботев нахлу на терена и срещата бе прекратена за 4 минути. След това Тодор Неделев изпусна нов шанс да се разпише във вратата на гостите.

След почивката Ботев продължи да играе по-добре и след удар от фаул Борис Галчев нацели гредата. Малко по-късно Ангелов получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко. В 64-ата минута изгоненият от "сините" Иван Цветков разстреля Пламен Илиев, останал непокрит в наказателното поле.

До края на мача футболистите на Левски опитаха да вкарат поне почетно попадение, но слабата им игра в нападение ги лиши от това. От своя страна играчите на Ботев пропуснаха възможността да се поздравят с по-убедителна победа.

Илиев: Няма да критикувам футболистите, Ботев ни излъга

Стоилов: Радостен съм, това е една голяма победа

Тодор Батков: Неприятно е, но това е

Над 20 запалянковци задържани на мача Ботев-Левски

Вижте класирането и програмата в "А" група