След победата с 2:0 в Швейцария, възпитаниците на Мурат Якин допуснаха поражение с 0:1 като гости тази вечер, но с общ резултат 2:1 продължават напред в следващата фаза, информира novsport.

Задачата на швейцарският тим бе особено трудна, след като още в края на първата част Марсело Диас бе изгонен и остави отбора си с човек по-малко на терена. Чилиецът успя да си изкара два жълти картона само в рамките на няколко минути и в крайна сметка в 45-ата минута напусна преждевременно към душовете.

Преди това в 30-ата минута домакините бяха открили резултата чрез Аксел Вицел, който засече с глава центриране на Никола Ломбер. Въпреки численото си превъзходство след почивката, руснаците така и не съумяха да стигнат до мечтания втори гол, който да вкара мача в продължения.

Напрежението достигна своята кулминационна точка в 86-ата минута, когато домакините получиха правото да изпълнят дузпа, но Роман Широков не бе точен от бялата точка, с което предизвика гробна тишина по трибуните.

По този начин към четвъртфиналите продължава тимът на Базел, а неговият бъдещ съперник ще стане ясен утре, когато ще бъде изтеглен жребият.