Италианският тим спечели реванша на "Олимпико" в Рим с 3:1, а след победата си с 2:0 в първата среща се класира за четвъртфиналите, отстранявайки немския отбор с общ резултат 5:1 от двата мача, информира novsport.

С хеттрик за Лацио в днешния двубой се отчете Либор Козак. Огений Онази стреля неточно за Лацио в 3-ата минута, а почти веднага след това швабите можеха да излязат с гол напред, след като Рафаел Холцхаузер стреля към вратата на домакините, но вратарят Федерико Марчети спаси.

Лацио успя да поведе в резултата в 6-ата минута след гол на Либор Козак, който се разписа след удар с левия крак за 1:0. Само 2 минути по-късно авансът на Лацио се увеличи на две попадения, а Либор Козак бе автор и на втория гол. Нападателят покачи на 2:0 с хубав изстрел с десния крак.

Ернанес можеше да реализира трето попадение за италианския тим в 21-ата минута, но Свен Улрайх спаси удара на играча на домакините. Минута по-късно Кристиан Гентнер стреля неточно за Лацио, а пропуски в следващите минути направиха Антонио Кандрева от състава на домакините и Рафаел Холцхаузер от отбора на гостите. До почивката добра ситуация за Щутгарт пропиля Шинджи Оказаки, а с пропуски за Лацио се отчетоха Антонио Кандрева и Стефано Маури.

Немският тим имаше повече възможности за отбелязване на гол през второто полувреме и Готоку Сакай стреля в 52-ата минута, но влезлият в игра в края на първото полувреме резервен вратар на Лацио Албано Бизари бе на мястото си и отрази. Антонио Кандрева можеше да се разпише за домакините, но след удара му топката не попадна в очертанията на вратата.

Последваха възможности пред Ведад Ибишевич и Тамаш Хайнал, но и тези ситуации не доведоха до гол. Така се стигна до 62-ата минута, когато Щутгарт все пак успя да достигне до попадение. Негов автор бе Тамаш Хайнал, който отбеляза след удар с левия крак. Швабите имаха още няколко добри ситуации в следващите минути. Шинджи Оказаки стреля неточно, а Кристиан Гентнер отправи удар, който обаче бе спасен от Албано Бизари.

Последва нова възможност пред Гентнер, но вратарят на Лацио отново се справи, а в следващите минути два пропуска направи Рафаел Холцхаузер. Крайното 3:1 бе оформено в 87-ата минута, когато Либор Козак оформи своя хеттрик, разписвайки се с глава.