Бързоногите Мата, Азар, Оскар и Рамиреш движеха играта на Челси прекалено бързо за Стяуа, и въпреки отново много солидното представяне на румънците, те не идържаха достатъчно дълго, за да отстранят съперника, информира Гонг.

Хуан Мата в 33-та минута вкара първото попадение в срещата, след атака на невероятна скорост, и асистенция от Рамиреш. Точно с изтичането на 45-та минута обаче, след центриране от корнер, в наказателното поле на Челси настъпи невероятно объркване, до близката греда. Петър Чех първо изби с крак, но след това топката стигна в защитника Влад Кирикеш и той от два метра я заби в мрежата, за 1:1.

Челси все пак бе по-класният тим на терена, и това си личеше. В 58-та минута Джон Тери отново изведе лондончани напред, като засече с глава топката в мрежата, след центриране от пряк свободен удар на Мата. В 71-та минута отново Мата намери Еден Азар на границата на наказателното поле, и той с отличен пас даде топката на Фернандо Торес, който реализира с лекота по диагонала - 3:1.

Пет минути по-късно Торес падна в пеналта с претенции за дузпа, но си спечели само разбит нос. Куриозно, от резервната скамейка дадоха на испанеца за преобличане фланелка без име и номер, но бързо поправиха грешката си. В 79-та минута Оскар можеше да донесе много спокойствие за Челси, но ударът му мина покрай далечната греда само на половин метър от нея.

В 87-та минута Челси пропусна да реши нещата в своя полза отново, след като Александру Борчеану извърши нарушение срещу Азар в наказателното поле, и "сините" получиха право да изпълнят дузпа. Фернандо Торес обаче нацели напречната греда, и не успя да отбележи.

Все пак, в оставащите минути, Челси задържа инициативата, контролираше топката и държеше събитията пред наказателното поле на съперника. Рафаел Бенитес направи две смени и след 90-та минута, за да убие темпото в края и да приключат нещата в полза на "сините".