"Това, което се случи, трябваше да стане нещо шоково, за да се променим. Не можем да живеем на стари лаври. Трябваше ни шок, за да разберат тези хора, че ние държим първенството в ръцете си и оставяме нещата да се движат по наклон, по който трудно ще се върнем.

Говорихме 3 часа с Иво Тонев. Казахме си много неща. Той ми каза, че не приема оставката ми. Трябваше футболистите да разберат, че ние каквито и условия да създаваме, те играят на терена. Най-важното нещо е, че с назначаването на Боримиров ще се разпределят отговорностите. Той се е доказал на този пост. Промяната е, че каквото и да се случи до края на сезона ние ще имаме свобода на действие.

Не искам футболистите да играят за мен, а за себе си. Последствията за мен или клуба са ясни. Играчите трябва да докажат, че ще оставят сърцето си на терена. Никой не иска да са Марадона или Пеле. Имаме решения за футболисти, на които няма да разчитаме, но това няма връзка с представянето им в мачовете. Христовал Рамос е с последно предупреждение. Станислав Ангелов е отстранен временно по мое решение.

Ако футболистите си искат обратно капитана, трябва да го докажат не с приказки. И всички имаме финансова санкция, която ще се възстанови, ако станат шампиони. Ако тези хора за толкова месеци не са разбрали какво означава думата "респект" ще трябва да го разберат или да го отработим по другия начин", каза Илиан Илиев на пресконференция, цитиран от БГНЕС.

Тонев: Повече няма да говоря с футболистите