Лекич впечатли с изявите си по време на контролата на българския шампион срещу белградския гранд в неделя на "Герена" и Достанич веднага се е поинтересувал от условията за привличане на 193-сантиметровия таран.
”Сините” искат таран на Звезда
"Бих искал да видя Деян Лекич в моя отбор. Той е изключителен играч. Скоро не съм виждал централен нападател с неговата височина да борави така добре с топката. Лекич е силен при въздушните двубои и има добър удар с десния крак", каза Достанич.
"За нещастие не е реално да говорим за реализация на такъв трансфер, защото Лекич струва няколко милиона евро, а ние не разполагаме с такава сума. Сигурен съм, че в най-скоро време той ще премине в силен европейски клуб, а може да попадне и в националния отбор на Сърбия", добави Достанич.
24-годишният Лекич премина в Цървена звезда това лято срещу 75 хиляди евро от Земун и вече има 9 гола в 12 официални мача за белградчани през сезона. Предложеният на "сините" 22-годишен камерунски дефанзивен халф Даниел Маа Бумсонг пък най-вероятно ще пристигне на проби на "Герена" в средата на ноември, когато има двуседмична пауза в първенството.
186-сантиметровият полузащитник, който има френски паспорт и няма да заема място за чужденец. За последно юношата на Интер е играл в отбора от италианската серие D Ровиго, но в момента е свободен агент. Левски търси класни играчи във всички линии, а спортният директор Георги Иванов е затрупан с дискове на футболисти, предложени от различни мениджъри и агенции.