За Ливърпул като титуляр започна капитанът Стивън Джерард, който явно не се бе възстановил от контузията си и бе принудително заменен в 25-та минута. Въпреки това, мачът на "Анфийлд" започна добре за домакините, които контролираха събитията на терена и успяха да открият резултата в 41-та минута, когато Йоси Бенаюн се оказа най-съобразителен и засече във вратата центриране на Фабио Аурелио.
Второто полувреме започна с равностойна игра основно в центъра на терена, което бе изцяло по вкуса на домакините. Те обаче бяха неприятно изненадани в 72-та минута, когато младият Максим Гоналон изравни. След разбъркване в наказателното поле Пепе Рейна на два пъти спаси вратата си по страхотен начин, но в крайна сметка остана безпомощен при удара с глава на Гоналон. За ужас на привържениците на Ливърпул, изпълнили до краен предел "Анфийлд", французите успяха да стигнат и до пълен успех.
В първата минута от даденото продължение на мача Сезар Делгадо, който влезе в игра само 5 минути по-рано, вкара втори гол във вратата на Рейна и по този начин донесе победата за своя отбор.
В другия мач в групата на стадион "Ференц Пушкаш" Дебрецен вкара исторически първи гол в Шампионската лига още във 2-та минута чрез Петер Цвиткович, но ентусиазмът на домакините набързо бе охладен след голове на Адриан Муту в 6-та и Алберто Джилардино в 10-та минути. Отново комбинация между двамата нападатели на Фиорентина донесе трети гол за "виолетовите" в 20-та минута, дело на румънския национал след удар извън наказателното поле.
Унгарците все пак се върнаха в мача след гол на Гергей Рудолф в 28-та минута, но в края на първото полувреме Марио Сантана реализира четвърти гол за италианците. Дебрецен не се отказа и продължи да търси нов гол през второто полувреме. Усилията на унгарците бяха възнаградени в 88-та минута, когато Кулибали вкара за 3:4, но за повече нямаше време и така Дебрецен записа трета загуба в Лигата, макар че отбеляза цели три гола. Във временното класиране Лион е лидер с пълен актив от 9 точки, пред Фиорентина с 6 и Ливърпул със само 3. Дебрецен е без записана точка.
1. Лион 9
2. Фиорентина 6
3. Ливърпул 3
4. Дебрецен 0