Двубоят на "Сантяго Бернабеу" ще се запомни с два вратарски гола - по един в двете врати и с изключително слабото съдийство на Франк де Блеекере, който спести чиста дузпа в полза на Реал, отмени редовен гол на Милан и не изгони Роналдиньо за удар срещу противников играч.
В първите минути играта бе равностойна. Постепенно домакините се опитаха да вземат инициативата и задържаха топката по-продължително. В 12-ата минута Дида се намеси след удар на Гранеро с десния крак. В 14-ата минута съдията Франк де Блеекере на отсъди дузпа за Реал, след като Дзамброта откровено събори Бензема в наказателното поле. В 17-ата минута Албиол се намеси авторитетно и предотвари добра възможност за Милан. В ответната атака Кралският клуб стигна до гол. Попадението дойде след една комична реакция на Нелсон Дида, който изтърва топката, след елементарен удар на Бензема. Вместо да улови и да постави началото на атака на Милан, бразилският страж изпусна кълбото в краката на Раул, който прати топката в опразнената врата.
В самия край на първата част Кака имаше добра възможност, но Неста се намеси на ниво и го блокира. Секунди преди последния съдийски сигнал страхотен пробив на Марсело завърши с топовен удар, който бе отразен от Дида.
В първите минути на втората част Белия балет продължи да бъде по-активният отбор. Раул и Кака опитаха да стрелят, но неточно. Пато опита да стреля в 56-ата минута, но без резултат. Гостите така и не можеха да стигнат до голово положение. Реал от своя страна имаше инициативата, но отбраната на "росонерите" беше добре групирана. В 63-ата минута при поредната постепенна атака на Милан Андреа Пирло със силен удар от 25 метра изненада Касияс и изравни - 1:1.
Попадението даде криле на гостите, които до този момент нямаха нито една смислена атака. В 65-ата минута Масимо Амброзини пусна една топка към Пато. Касияс излезе неразчето, увисна и Пато, останал срещу празната врата, вкара втори гол за италианците. След попадението Реал взе инициативата. В 76-ата минута Раул намери резервата Дренте на границата на наказателното поле и холандецът с премерен удар изравни.
В минутите след гола тимът на Мануел Пелегрини продължи да търси победата. В 84-ата минута Кака стреля, но без резултат. Оттук до края драмата бе пълна. Първо Касияс виртуозно спаси удар на Пато, след един щастлив рикошет, който изведе бразилеца в чиста позиция. Секунди по-късно съдията отмени чист гол на Милан. При центриране от корнер Тиаго Силва скочи за високата топка, а Серхио Рамос я забоде в собствената си врата. Реферът Де Блеекере обаче видя нерушение . Все пак две минути по-късно Пато наказа нова грешка на Касияс и донесе победата на своя тим.
Така Милан има вече 6 точки в своя актив. Толкова има и Реал.