Той много добре знае, че всичко ще се реши на терена и моментната форма на двата тима няма никакво значение.
"Сблъсък между Юнайтед и Ливърпул, както винаги съм казвал, е мачът на сезона в Англия. Това не се е променило в последните 23 години, откакто аз съм тук", коментира Фърги на официалната си пресконференция преди всеки кръг от Висшата лига на клубната база в Карингтън.
"Ще влезем в този мач в прилична форма. Изпитваме увереност в собствените възможностите. Чака ни обаче истинско дерби, всичко може да се случи. Гостуването на "Анфийлд" винаги е трудно, и за двата отбора. Няма да бъде по-различно и тази неделя", каза още мениджърът на "червените дяволи". Въпреки двете загуби от минали сезон с 1:2 и 1:4, Фъргюсън сподели, че неговите момчета няма да играят с мисълта за отмъщение.
"Не мисля, че това седи на дневен ред за играчите ми. Мачовете винаги са съпроводени от различни обстоятелства. Двубоите от миналата година не могат да служат като барометър за формата на двата отбора. Дербито си е дерби. Случват се странни неща."
Фъргюсън изрази радостта си от завръщането на вратата на Едвин ван дер Саар, както и влизането във форма на Рио Фърдинанд, който ще играе до Неманя Видич.
"Няма съмнение, че Ван дер Саар ще ни помогне много. Той прави разликата за нашия отбор. В мача в Москва, с Рио, Гари и Неманя и целият им опит, бяхме много стабилни в отбрана", каза още сър Алекс Фъргюсън.