- Господин Пенев, какъв е коментарът ви за мача срещу Миньор?
- В никакъв случай не искам да обяснявам това, което направи Миньор. Заслужена победа. Но след като не вкарваш голове, което важи за нас, ще ти вкарат. Така се получи в този мач. Като цяло започнахме добре мача и мисля, че не играхме толкова лошо. Поздравявам отбора на Миньор, играха много мъжки, много хубаво, корав отбор.
- От кои футболисти не сте доволен?
- Няма да е зле някои да си направят бележки и изводи след този мач и да разберат, че играят в ЦСКА. Пак казвам, футбол се играе от 11 човека, не от 6,7 или 8 души. Това ще кажа, не искам да влизам в детайли. Виждам, че има напрежение, виждам, че има дискомфорт. Но ние сме големи хора и трябва да си говорим. Нека си го кажем, кой къде бърка, може и аз да бъркам. Аз обаче не знам да има дупка, такава няма. Аз не казвам, че няма проблем. Казвам има напрежение. Някои се чувстват дискомфортно. За това ми е интересно, че пред мен не казват, че има дупка, а го разбирам от журналист. Аз обаче ще се поинтересувам за какво става на въпрос, да им се помогне на футболистите по най-добрия начин да се възстановят психически.
- От тук нататък какво предстои в ЦСКА?
- В никакъв случай не казвам, че нямаме шансове, продължаваме да се борим, ние сме основният фаворит за спечелване на титлата. Въпросът е как и по какъв начин ще успеем да го постигнем. С тези игри напоследък, това няма да стане. Това е първият полусезон, остава много до края на първенството. В никакъв случай не се отказваме от борбата за първото място. Този мач днес показва, че нашият футбол е равностоен и никой да не си мисли, че някои отбори се различават много от останалите.
- Защо се стигна до тази загуба, след като през цялата есен играхте на високо ниво?
- Играеме слабо, играеме слабо, това е. Трябва да знаем, че излизаме в една много здрава битка, която трябва да спечелим. Може и да е имало подценяване от страна на някои от футболистите, не е изключено да е имало подценяване, но пак казвам, стига се е говорило за такива неща.
- Какво ще промените, за да не се допускат вече такива поражения?
- В мачовете излизат по 11 човека и един отбор трябва да играе с толкова. От нашите футболисти обаче на терена имаше може би 5 или 6 човека. Просто имаше футболисти, които не бяха на терена, Съжалявам, но това е истината. Ако продължаваме така, ще страдаме много, както казах преди известно време. Дойде моментът и това вече е факт.