България има много добри треньори, нека да не се подценяваме. за мен лично Станимир Стоилов трябва да бъде национален треньор, каза Ангел Червенков. "Напоследък цари истерия около постоянното освобождаване на треньори в българския футбол. Според мене, треньорът е защитаван само и единствено от резултатите. В България има супер-добри треньори, а националният ни отбор си има треньор. За мене темата за ангажирането на чужденец не е актуална, защото Станимир Стоилов е на мястото си, каза още Антон Велков.
Мъри замина на семинар в Минск
Червенков, който преди да се върне в България, е работил в шотландското и литовското първенство, посочи, че развитието на футболистите не е единствена грижа на треньора.
"Баналният проблем с базите не искам да го захващам, но няма условия. Футболистът трябва да знае, че всеки божи ден, всяка една неделя е изпит за него. Самите футболисти трябва да дават повече от себе си, трябва да се отдават на играта всеки ден. Ако искат да успеят във футбола, това трябва да бъде техният начин на живот. Да шлифоват характера си на терена и извън него", каза още Ангел Червенков.