До вторник се считаше за сигурно, че Гонзо и екипът му ще водят Левски и през пролетта.
Онази вечер обаче Георги Иванов съобщи, че се отказва от поста и остава само спортен директор на Левски.
Обрат за един ден Ситуацията с Гонзо се преобърна само за 24 часа.
В понеделник той е бил сигурен, че ще остане на поста заедно с целия екип.
Аргументите - сините се стабилизираха след лошата серия от загуби при бившия треньор Ратко Достанич, отидоха по-напред в класирането и завършиха сезона с победа 1:0 над Лацио в Рим.
Именно Гонзо пое отговорността да вади с голи ръце кестените от огъня, когато на 18 октомври Ратко Достанич си подаде оставката след загубата от Берое.
Плановете за зимната подготовка са били съставени от Гонзо, списъкът за селекция - също.
Мнозина очакваха, че още след мача с Лацио шефовете на Левски ще обявят решение да оставят Гонзо до края на първенството. Разговор с Батков Ситуацията започнала да взима завой в понеделник следобед, когато е била срещата му със собственика на Левски Тодор Батков. 
Novsport научи, че на Гонзо са били зададени два важни въпроса - дали е сигурен, че ще се справи, както трябва през пролетта, и може ли да поеме гаранции, че Левски ще стане шампион.
Гонзо казал, че за справяне ще се справи, работата не му тежи, но в тази ситуация никой не може да гарантира титлата в "А" група.
Въпреки това в понеделник той все още не е бил разколебан. Гонзо остава, Гонзо не остава Ден по-късно всичко се преобърнало окончателно, свидетелстват наши източници от Герена.
Сутринта в интервю по радиото Тодор Батков съобщи, че пред Левски има два варианта за треньорския пост. Единият е Гонзо да остане. Вторият - да бъде привлечен нов треньор, а досегашният да си остане само спортно-технически директор.
Паралелно с това на Герена се разбрало, че собственикът на клуба е сондирал мнения със странични хора дали Гонзо трябва да остане треньор или не.
Близки на честолюбивия Гонзо предполагат, че се е почувствал обиден, след като научил за това.
Във вторник следобед Георги Иванов все още се чудел как да реагира. Озадачили го и думите на Тодор Батков за привличане на треньор отвън.
Този въпрос не бил обсъждан на срещата им в понеделник, макар че като спортен директор Гонзо би трябвало да има думата по този въпрос.
В крайна сметка става въпрос за привличане на човек отвън, с когото Гонзо трябва да работи.
Треньорът хвърля кърпата Първоначално Георги Иванов не се издал дори пред най-близките си, че възнамерява да се отдръпне от треньорския пост.
Надвечер той отишъл да играе футбол с Благой Георгиев, Христо Йовов и други свои приятели в спортната зала в Малинова долина.
- "Изобщо нямаше вид на човек, който е взел такова решение".
- "Изглеждаше в добро настроение, дори си говориха с Йовов за престоящите мачове през пролетта."