Момчетата на Манчестър Сити постигнаха пълен обрат, след като още в 17-ата минута губеха с 0:1, но като цяло имаха страхотен късмет, тъй като "червените дяволи" пропуснаха една торба с положения, особено в края на мача.
Разбира се този успех е и своеобразно отмъщение на Карлос Тевес спрямо бившия му тим, от където бе принуден да си тръгне през миналото лято.
В двубоя участие въобще не взеха българите в двата тима.
 Марто резерва за Сити, Бербо извън групата на Юнайтед
Бербатов все още е пазен от Фъргюсън, тъй като има съмнения, че трябва да се оперира, докато Мартин Петров бе на пейката за "небесно-сините".
През първото полувреме положенията бяха малко, но пък паднаха цели два гола.
Още в 17-ата минута Юнайтед поведоха. Евра намери с дълъг пас Валенсия на крилото, той направи "мрежичка" на Крейг Белъми и центрира в наказателното поле, където Руни не успя да отбележи, но на празна врата Райън Гигс реализира - 1:0.
Домакините въобще не играха на ниво и почти нямаха положения, въпреки че всячески се опитваха да се борят с "червените дяволи", които бяха избрали дефанзивна тактика с 5 халфа.
Ударите предимно от далечна дистанция не затрудняваха Ван дер Саар.
В 42-ата минута бе отсъдена дузпа за Сити за нарушение на Рафаел срещу Белъми. Съдията Майк Дийн показа, че са били извършени 2 нарушения срещу него и затова дава дузпата.
За протестите си жълти картони получиха Рафаел и Ван дер Саар.
При изпълнението Карлос Тевес с мощен удар изравни - 1:1.
Второто полувреме започна с натиск за Сити. Те пропуснаха няколко положения, най-чистото от които бе пред Майк Ричардс, но ударът му бе избит от голлинията. В 65-ата минута обаче при поредното меле Карлос Тевес изпревари Евра и Ван Дер Саар и с глава отбеляза за 2:1.
Сити пропуснаха да довършат противника чрез Шон Райт-Филипс, който не успя от близко разстояние да вкара.
В последните минути Юнайтед натисна мощно. Руни пропусна на два пъти след страхотни солови атаки.
Удар на резервата Майкъл Оуен бе избит от голлинията от Онуоха.
Най-грандиозното изпълнение обаче остана за Антонио Валенсия, който не можа да вкара от 2-3 метра на празна врата след центриране.
В крайна сметка невероятният Шей Гивън за пореден път спаси тима си от по-неприятен резултат.
Реваншът е на 27 януари на "Олд Трафорд".