Джърмейн Дефоу отбеляза хеттрик, който бе достатъчен, екзекуторът на Манчестър Юнайтед да напусне ФА Къп. В следващия кръг момчетата на Хари Реднап ще гостуват на водения от Оуен Койл Болтън.
Двубоят ще се проведе на "Рийбок Стейдиъм". Срещата вървеше при нулево равенство до 37-ата минута. Тогава Дефоу успя да открие резултата с параболичен изстрел, като голяма заслуга за гола имаше Дейвид Бентли.
В последната минута на първата част обаче Лийдс се върнаха в мача. Снодграс центрира към звездата на Лийдс Бекфорд, чийто удар бе спасен от Гомес, но на точното място бе Дикио и аржентинецът направи 1:1.
През вторите 45 минути Тотнъм доминираше на терена. В 73-ата минута логично се стигна до втори гол в полза на лондончани. Отлична работа на Джинас и Бентли - гол на Дефоу.
В 85-ата минута Тотнъм имаха нов отличен шанс за гол. Бейл центрира отляво, Крауч игра с глава, но точката срещна горната греда. Всичко за Лийдс свърши в даденото от съдиоята продължение, когато в 93-ата минута Дефоу оформи своя хеттрик, реализирайки 20-ото си попадение от началото на кампанията.
Тотнъм изпусна една дузина голови положения и само добрите намеси на Анкергрен, спасиха Лийдс от по-голяма загуба.