В събота, Санети изведе Интер до победа в суперкупата на Италия след победа с 3:1 над Рома, а в петък той ще гони поредна титла в суперкупата на Европа срещу Атлетико (Мадрид). Именно на 27 август, ще се навършат 15 години от официалния му дебют за тима от Милано. За изминалия сезон и за славната си кариера, Санети даде интервю пред uefa.com.

- На 27-ми излизате в мач за суперкупата на Европа. Тогава се навършват и точно 15 години от официалния ви дебют срещу Виченца в "Серия А". Доста път сте извървели от тогава?

- За мен е голяма чест да нося екипа на Интер. Радвам се, че съм преживял толкова страхотни мигове с отбора, които ще останат завинаги в нашите сърца и тези на привържениците. Човек никога не се изморява да побеждава, и целта ми е точно такава срещу Атлетико.

- Ти си прекарал почти цялата си кариера в Интер. Какво бе чувството да вдигнеш Шампионската лига?

- Уникално е чувството. За тези 15 години бях печелил много титли и купи на Италия, но ми липсваше най-ценният трофей. Работихме усърдно и това бе голяма победа за всички в Интер.

- До колко сте мотивиран за спечелването на суперкупата?

- Никога до сега не съм играл в мач за суперкупата на Европа и това ще бъде ново предизвикателство, както за мен, така и за останалите момчета от отбора. Срещата, също така дава старта на новия сезон и е от психологическа важност. Длъжни сме да спечелим и да дадем заявка за нов силен сезон.

- Ти си на 37 години и все още играеш на такова високо ниво, и то в отбора покорил Европа миналия сезон. Каква е тайната ти?

- Няма специална тайна. Всичко се дължи на усилената работа и на упоритостта. В момента изживявам най-добрият си момент от кариерата и възнамерявам да играя докато се чувствам в добра кондиция.

- Колко трудно ще бъде на Интер да повтори успехите от миналия сезон?

- Понякога е по-трудно да се задържиш на върха, отколкото да го достигнеш. Длъжни сме да дадем всичко от себе си да защитим титлите си, но конкуренцията ще бъде огромна.

- Какво се е променило в Интер след идването на Рафаел Бенитес?

- Бенитес е опитен треньор с ясни виждания за играта. С него отбора може да продължи възхода си. Имаме и доста юноши, които скоро ще се издигнат в първия тим, и в комбинация с по-опитните от нас мисля, че отборът ще се представи на ниво.

- Ще промени ли той (Бенитес) облика на отбора?

- Всеки треньор си има собствени виждания за играта и стил. Нормално е да се промени играта, но ние сме професионалисти и сме длъжни да се адаптираме към новото.

- Накрая, след многото футболисти които взеха участие на Мондиал 2010, смяташ ли, че отборът може да почувства умора?

- И миналия сезон изиграхме над 50 мача, и се борихме на няколко фронта. Това са опитни играчи, които не за първи път са изправени пред такава ситуация. Когато всички играем един за друг умората няма да се почувства. Имаме и достатъчно широк състав.