Холандецът има оферта от Интер, където сега треньор е бившият му наставник при "червените" Рафаел Бенитес, и държи да се присъедини към него.

Агентът на Каут Роб Янсен обяви: "Двата клуба продължават преговори, но Дирк вече съобщи на Ливърпул, че не желае повече да остава, все пак това е неговият живот, неговата кариера. Това не означава, че той ще се махне на всяка цена, но когато клуб като Интер се появи на хоризонта, е нормално да искаш да отидеш там."

Интер вече даде оферта от 20 милиона долара за Хавиер Машчерано, а и Барселона има интерес към халфа, което на практика също ще го "отвлече" от "Анфийлд".

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън предупреди Рафа Бенитес да стои настрани от бившите си възпитаници, и бе категоричен, че до момента, предложение за Каут няма, съобщи Гонг.

"Две неща. Първо, оферти за него не са добре дошли, и второ – не сме получили такава до момента," каза Ходжсън.

"Би било доста странно на този етап от сезона да приемем оферта за играч, когото не искаме да продаваме, за пари, от които не се нуждаем. Аз имам нужда от футболиста, а не от парите. Лично на мен Дирк не ми е казвал нищо."