Срещата започна разочароващо за домакините, когато още в 11-а минута след груба грешка на Божидар Митрев гостите от Швеция поведоха с 0:1.

Играч на АИК центрира от десния фланг към българската врата, Митрев изпусна топката и тя попадна в краката на Бангура, а централният нападател не сгреши и откри резултата.

Последваха няколко опасни положения пред шведката врата. В 25-а минута гол на Дембеле бе отменен заради засада, а три минути по-късно Жоазиньо центрира в наказателното поле, Дани Младенов засече с глава, но ударът му срещна напречната греда. 

Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:1 в полза на скандинавците.

"Сините", вдъхновени от подкрепата на своята публика, започнаха вихрено втората част. Това се отплати и Левски изравни в 49-та минута. Мюлдер центрира от десния фланг, Дембеле бе с гръб към вратата на АИК, свали топката с гърди към Даниел Младенов и крилото на "сините" с коварен шут оплете кълбото в мрежата на гостите - 1:1.

Само две минути по-късно, в 51-та минута, Левски поведе с 2:1 след гол на Гара Дембеле. Жоазиньо спаси една топка да не излезе в аут по левия фланг, прати я на другата греда към Младенов, който я свали с глава към Дембеле и френският голмайстор от движение донесе важния успех за "сините" - 2:1

В крайна сметка, след победа в реванша с 2:1 и 0:0 в Швеция, Левски продължава в надпреварата и ще играе в групите на Лига Европа, съобщи БГНЕС.

Левски и ЦСКА попаднаха в трета урна