Домакините от Валенсия имаха видим превес през по-голямата част от мача и създадоха достатъчно сериозни опасности пред вратата на Мануел Нойер, но той показа своята класа.

Футболистите на Шалке можеха да поведат в резултата в 9-та минута, но Хунтелаар изпусна чудесна възможност. Валенсия поведе в резултата в 16-та минута, когато Адурис комбинира с Матийо, който центрира в наказателното поле на Шалке, където Солдадо изпревари Нойер и прати топката във вратата му.

Шалке можеше да изравни в 25-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Валенсия Клуге стреля с глава, но Гуаита показа невероятен рефлекс и успя да избие топката, която след това срещна напречната греда и излезе в корнер.

До края на първото полувреме футболистите на Валенсия имаха надмощие, но пропуски направиха Солдадо, Адурис и Домингес. В началото на второто полувреме отново играчите на Валенсия имаха преимущество, а атаките на Шалке бяха епизодични.

Въпреки това в 64-та минута Шалке 04 стигна до изравнително попадение, след като Хурадо подаде в наказателното поле на Валенсия към Раул, който се измъкна от опеката на Давид Наваро, който закъсня и с шпагата, а бившият футболист на Реал Мадрид прати топката в долния десен ъгъл на вратата на безпомощния Гуаита.

След изравнителното попадение футболистите на Валенсия се опитаха с хаотичен натиск да се опитат да вкарат втори гол, но така и не успяха. В 88-та минута Шалке 04 можеше да вкара и втори гол чрез Раул, който обаче не успя да се възползва от грешка на вратаря Гуаита.

Шалке завърши мача с човек по-малко, след като в даденото от съдията Алексей Николаев триминутно продължение за втори жълт картон бе изгонен Шмиц.

Реваншът между Шалке 04 и Валенсия е на 9 март, съобщи Гонг.