Като цяло двубоят бе доста слаб и не отговори на очакванията на феновете на двата отбора. Въпреки това, тимът от Манчестър има сериозно предимство преди реванша на собствения си "Олд Трафорд".

Българският нападател в състава на гостите Димитър Бербатов започна като титуляр срещата и остана на терена през всичките 90 минути.

Първата част бе доста слаба, като отборите и на домакините, и на гостите трудно достигаха до чисти голови положения. Марсилци се бяха групирали отлично в защита и много рядко оставяха свободни пространства на съперниците си.

"Червените дяволи" пък се отличиха с потресаващи грешки в центъра на терена, които опропастиха голяма част от техните опити за атака.

След почивката играта живна, но до известна степен блъскането на топката продължи. В 60-ата минута Уейн Руни се пробва да прехвърли Манданда от над 40 метра, но ударът по-скоро развесели част от позаспалите фенове на стадион "Велодром".

Публиката се опита да задържи очите си отворени и беше възнаградена. В 71-ата минута дойде една от малкото смислени атаки в мача. О'Шей пусна към Нани, който можеше да бие, но реши с пета да търси Бербатов, който стреля, но не успя да намери вратата, предаде ТопСпорт.

До края на редовното време двата отбора така и не успяха да създадат ново положение за гол и двубоят логично завърши без попадения.