Там холандският гранд ще срещне Глазгоу Рейджърс, който отстрани Спортинг Лисабон след 2:2 в реванша и общ резултат 3:3, но с повече голове на чужд терен.

На "Филипс Стейдиъм" българският национал Станислав Манолев изигра цял мач, като показа високо ниво.

Ситуацията обаче не изглеждаше добре за ПСВ след първата част, тъй като домакините губеха с 0:1 след гол на Пиер-Ален Фро в 23-а минута. 10 минути след подновяването на играта обаче Балаш Джуджак върна надеждите на ПСВ, а задачата на отбора му бе улеснена малко след това, когато Лил остана с човек по-малко на терена.

Голмайсторът Фро трябваше да напусне терена преждевременно заради втори жълт картон.

Джърмейн Ленс даде аванс на домакините в 67-а минута, а крайното 3:1 оформи Марсело в 73-а минута.

В Лисабон бе още по-драматично, като всичко се реши в последните минути на мача. Ел-Хаджи Диуф откри за гостите в 20-а минута, а Педро Мендеш изравни в 42-а.

След 1:1 и в първия мач, мачът отиваше към продължения, но в 83-а минута Жоао Перейра подаде на Яник Джало, който заби втория гол за Спортинг и с това бе на път да класира португалците за следващата фаза.

В последната минута на мача Дейвид Хийли намери добре Морис Еду, който успя да реализира и да оформи крайното 2:2, с което прати своя отбор на 1/8-финалите, където пък ги чака ПСВ, информира Гонг.