Двубоят реванш от 1/16-финалите завърши при равенство 2:2, но благодарение на победата си с 2:0 като гост в първия мач намери място в следващия етап.

Българинът игра цял мач за тима от Еншаде, а няколко минути преди края на срещата получи жълт картон.

На осминафиналите отборът на Твенте ще мери сили срещу друг руски тим – Зенит. Отборът от Санкт Петербург успя да отстрани по-рано швейцарският Йънг Бойс с общ резултат 4:3.

Зенит се класира за 1/8-финалите на ЛЕ

Гостите от Рубин успяха да възстановят равенството в мача само за две минути през първата част и да поставят под сериозен въпрос продължаването на тима на Мишел Прюдом.

В 22-ата минута на срещата Ансалди получи добър пас от Сезар Навас, овладя добре и с мощен шут в близкия ъгъл на Ники Михайлов откри.

Само 120 секунди по-късно резултатът вече бе 2:0 в полза на руснаците. Този път Кристиан Нобоа преодоля българският страж с удар от воле.

Домакините успяха да се съвземат едва в продължението на първата част, когато намалиха за 1:2. Тео Янсен изненада вратаря на Рубин с удар от около 30 метра.

Две минути след подновяването на играта през втората част футболистите на Твенте нанесоха своя решителен удар. След изпълнение на корнер Дъглас бе най-съобразителен в наказателното поле и вкара за 2:2, което се оказа и крайния резултат в срещата, съобщи Гонг.