През седмицата "артилеристите" намалиха изоставането си от Юнайтед на една точка. Днес обаче тимът на Сър Алекс мина безкомпромисно през Уигън – 4:0 на "DW Стейдиъм" и отново има 4 точки повече от своя преследвач. С два гола за лидерите се отчете Хавиер Ернандес, а по един добавиха Уейн Рууни и Фабио да Силва. Димитър Бербатов не бе в стартовия състав на Фърги, появи се в 77-ата минута и асистира за попадението на Руу. Юнайтед вече има 60 точки в актива си от 27 изиграни мача, Арсенал е с 56, а Манчестър Сити е с 49.

Димитър Бербатов не бе сред титулярните 11 на Сър Алекс Фъргюсън. Митко остана на пейката, а на негово място Фърги бе заложил на младия мексиканец Хавиер Ернандес. До Чичарито действаше Уейн Рууни.

Фъргюсън: Ернандес бе фантастичен


Началните минути бяха за тима на Уигън. Защитата на гостите от Юнайтед обаче бе безупречна, а Ван дер Саар направи невероятни спасявания. В 17-ата минута "дяволите" организираха страхотна атака, Нани центрира остро в пеналта и Ернандес засече кълбото за 1:0. След попадението тимът на Роберто Мартинес се опита да се върне в мача, но Моузес на два пъти не бе точен. Португалецът Нани пък отново бе най-добрия играч в червено.

Втората част започна с атаки към двете врати. Ал Хабси на два пъти отчая Нани, а на отсрещната врата Ван дер Саар спаси силен шут на Фигероа. С 60-ата минута Нани стреля опасно, Ал Хабси изби, но Рууни и Флетчър се забавиха и не успяха да вкарат втори гол за Юнайтед. Всичко за домакините свърши в 74-ата минута. Ван дер Саар изрита една топка към полето на Уигън, Ернандес я свали към Рууни, последва извеждащ пас на англичанина към мексиканеца и Чичарито не сгреши очи в очи със стража на Латикс – 2:0.

В 77-ата минута Фъргюсън замени голмайстора си и пусна в игра Бербатов. 7 по-късно Митко бе изведен отлично от Гибсън зад синьо-бялата защита, остана сам срещу Ал Хабси, но предпочете да подаде на Рууни, който на празна врата направи 3:0. В 87-ата минута Фабио отбеляза първото си попадение с екипа на "червените дяволи" за крайното 4:0, предаде Livesport.

11 кръга преди края на сезона Юнайтед вече вижда 19-а титла на Англия.

Състав на Манчестър Юнайтед:
Ван Дер Саар; О'Шей, Смолинг, Видич, Евра; Флетчър, Скоулс (Гибсън 77'), Карик, Нани; Рууни, Ернандес (БЕРБАТОВ 77');