Бившият капитан на тима ни се спря пред българските медии и сподели своите мисли за срещата, за българския футбол и ръковоството на БФС, предаде Гонг.

Бербатов изгледа срещата от ВИП ложата, но прав, без място, на което да седне.

Ето какво каза Димитър Бербатов:

"Това е Англия, нормално е, постараха се момчетата, но Англия вкара три хубави гола. Тук ще излязат около 100 човека и всеки ще си каже мнението, всеки се старае, момчетата играха, това са техническите качества на отбора. Даже леко се поуспокоиха англичаните.

Стилиян и Мартин останаха най-опитните и най-силните, затова ги уважавайте и обичайте. Тези, които са повикани, може би са най-добрите Лотар Матеус знае. Аз мисля, че всички направиха каквото могат.

Моята тръпка е на друго място, стисках палци, но като видиш, че просто не става…

Говорих с приятелите ми и баща ми. Аз на стълбите съм стоял цял живот, аз съм човек от народа. Предпочитам баща ми да е седнал, отколкото аз.

Какво да си мисля, мисля какво прави детето ми. Какво да си мисля за мача.

Казах, че има определени хора, които работят във Футболния съюз. Само хубави неща съм видял от президента засега, под него има други хора, които мътят водата, а Лечков води групата. Не може постоянно да критикуваш собствения си отбор, без да видиш себе си. Аз в клубния си отбор не играя в момента, че в националния. Кой футболист не иска да играе? Трябва да му вярвам на Сър Алекс, опитвам се да му вярва, губиш увереност и самочувствие понякога, но те се възвръщат от време навреме. Аз още играя футбол, нека спра и тогава.

Стадионът беше толкова тих… толкова тих стадион не съм виждал. Всеки ще се прави на експерт сега. Според мен има малцинство от фенове, които псуват собствените си играчи. Но като го псуваш, как да играе?

Аз нямам близки контакти с Лотар, говорил съм 1-2 пъти с него. Това, което знаем е, че се старае да има организация на терена.

Хората живеят с мисълта, че това е отборът от 94-та. Това е друг отбор, други момчета. Нека пият по една бира момчетата. Англичаните какво мислите, че ще направят след мача? Това са човешки неща.

Аз няма от какво да се страхувам, не можеш постоянно да плюеш против отбора, аз поне така мисля."

BBC: Бербо гледа от трибуните ужасяваща защита