Първото полувреме започна равностойно, като битката между двата отбора бе предимно в средата на терена. Добри положения за гол изпуснаха Подолски и Бистров. Резултатът бе открит в 34-та минута, когато комбинация между Подолски и Йозил изведе Клозе в отлична позиция и нападателят на Байерн не сгреши от 8 метра. Селекционерът на Русия Гуус Хидинк опита да промени развоя на мача, като пусна в игра Павлюченко и Торбински, което явно даде нужния ефект и руснаците заиграха основно в полето на немците. Удар на Аршавин в 55-та минута бе спасен от Адлер, а при добавката Бистров стреля над вратата. Павлюченко също изпусна невероятен шанс, след като от близо метър не успя да насочи топката към опразнената врата.
В 69-та минута шансът на Русия за обрат се увеличи, тъй като гостите останаха с човек по-малко на терена. Централният бранител Жером Боатенг получи втори жълт картон за груб фаул срещу Бистров. До края на мача "Сборная" продължи с натиска си към вратата на Адлер, но въпреки численото си предимство, не успя да вкара гол и остави разочаровани 75-те хиляди, напълнили "Лужники".
В другия мач от групата Финландия победи Уелс с 2:1 след голове на Порокара (5’) и Мойсандер (77’). Голът за островитяните отбеляза звездата Крейг Белъми.
Класиране в група 4:
1. Германия 25 точки
2. Русия 21
3. Финландия 17
4. Уелс 9
5. Лихтенщайн 2
6. Азербайджан 1