"Как се играе футбол с маски?", питат италианските медии, опитвайки да придадат живот на репортажите си от "Сан Сиро", където в четвъртък вечер пред пустите трибуни Интер победи Лудогорец с 2:1.

Това бе най-странният мач в историята на българския отбор. И ако тя е доста кратичка в евротурнирите, та не е особено чудно, далеч по-впечатляващо е, че това бе един от най-странните двубои в дългата 95 години история на стадиона в Милано.

Срещата бе първа от европейските турнири, запечатана за зрители заради коронавируса, който стресна света.

Надяваме се да е и последната. Наистина - как се играе футбол с мисъл за здравето ти, сигурността ти, и пред напълно празни трибуни?

ВИЖТЕ МАЛКОТО СНИМКИ ОТ ПРИЗРАЧНАТА ВЕЧЕР НА ИНТЕР-ЛУДОГОРЕЦ>>>

Снимка: AP/БТА

Дори фотографите не бяха допуснати до терена - няколкото кадъра от мача идват, благодарение на УЕФА, предоставени на агенция АП.

"Меаца е тъжен, дни преди големия си празник", написа местният "Кориере дела Сера". В понеделник стадионът прави 40 години от деня, в който е кръстен на великия Джузепе Меаца. Дотогава си е "Сан Сиро", както се казва паркът, в който се намира.

Играчите и треньорите на Лудогорец пристигнаха от хотела с автобуса си на арената с маски, което бе ужасно тъжна гледка преди голям футболен мач. Разбира се, настроението няма как да е приповдигнато.

Камерите и фотообективите щракаха пред стадиона, но не и вътре. Пълна, гробовна тишина.

"Призрачна нощ", пише "Тутоспорт", като отделя много малко място на самата игра, на положения в мача и спортно-технически анализ.

"Обрат, победа, у дома - такъв мач се забравя бързо", анализира спортната библия "Гадзета дело спорт".

Снимка: AP/БТА

И подчертава, че играчите дори не са празнували бурно головете си. Въпреки че Кристиано Бираги, който вкара първото попадение за Интер, има наистина специален повод да го отбележи. Това е негов дебютен гол за родния му клуб, въпреки че е на 27 години.

Той се върна за трети период със "синьо-черната" фланелка и никога досега не бе отбелязвал.

Но какво има да празнуваш в тази нереално тиха и неприятна атмосфера?

"Пустиня с топка и няколко мъже, които се чудиха защо са там", пише в репортажа си "Гадзета".

Ето така Лудогорец напуска Европа - вместо празник с много публика и настроение на един митичен стадион, съдбата реши да изпрати отбора с паметен, но ужасно депресиращ като атмосфера и излъчване мач.

ВИЖТЕ МАЛКОТО СНИМКИ ОТ ПРИЗРАЧНАТА ВЕЧЕР НА ИНТЕР-ЛУДОГОРЕЦ>>>

Снимка: AP/БТА