Месут Йозил не игра за "Арсенал" срещу "Уест Хем" в третия кръг от Висшата лига, а без него отборът му постигна първата си победа - 3:1.

Но въпросите защо германецът не бе в групата за двубоя, остават. Нямаше съобщение за контузия от клуба, каквато е практиката в часовете и дните преди мач.

Халфът, който бе титуляр в първите две срещи на "Арсенал" за сезона, получи капитанската лента през лятото от мениджъра Унай Емери.

Това бе жест на подкрепа след проблемите, в които Йозил се забърка около отказването му от националния тим на Германия. Много критикуван в родината му, Месут имаше нужда от такава подкрепа.

Но, както гласят информациите в неделните английски вестници, отговорът му към Емери е бил със скандал на тренировка в четвъртък. Подробностите не са много ясни, но в петък Йозил е бил отпратен от базата на "Арсенал" още преди заниманието да започне.

Теорията на Емери е различна, поне за пред медиите. Той обясни, че "момчето има настинка, заболяване, болен е", като не намираше точните думи с все още колебливия си английски език.

Мениджърът малко комично показваше с пръсти как Йозил има хрема...

Като цяло темата със заболяванията на техничаря е доста деликатна в "Арсенал". От пристигането му преди пет сезона, германският плеймейкър редовно пропуска мачовете по Коледа и Нова година със "заболяване". След което е възстановен за първите дни на януари, отпочинал и готов за игра.

Не един от по-крайните фенове на отбора вече критикуват такоа поведение, защото това е най-важният период от сезона, а Йозил "си взима ваканции". Тогава тимовете в Англия играят по 3-4 мача за 8 дни.

Не е ясно дали не става дума наистина за настинка или някакъв вирус, но отсъствието на Йозил от съботния двубой породи нови и нови слухове. И критиките към футболиста няма да намаляват.

Някои от тях в Германия след провала на Мондиала бяха именно, че за човек с такъв статут на звезда, Месут твърде често е "невидим" в големите и напрегнати мачове.

В Лондон може би си мислят нещо подобно...