За скандални сцени след късния петъчен мач Черно море - Славия (0:0) разкри президентът на гостите Венцеслав Стефанов.

Той не е присъствал на двубоя, който бе съпътстван със скандали по терена и много нерви, както и 13 жълти и червен картон. Треньорът на домакините Илиан Илиев изригна и обвини Славия в антифутбол, лежане по терена и изнервяне на обстановката.

Но обвиненията на Стефанов от тази сутрин са далеч по-сериозни.

"Нашият отбор е бил обсаден от множество хора и не е успял да напусне съблекалнята почти два часа - каза босът на Славия пред GONG.BG. - Треньорът Загорчич бе ударен с бутилка в главата. Един от ръководителите на домакините - Ерджан, пък е ударил футболиста ни Виячки. Не знам този човек какъв е? В крайна сметка това е само футбол. Има бойни спортове, ако има желание, нека се пробва там. 

Черно море нали са силни в детектора на лъжата. Нега подложат Ерджан на полиграф да видим какво ще излезе. Ще каже ли истината, че е нахлул и е ударил наш футболист? Такива хора нямат никакво място във футбола. Трябва незабавно да бъдат извадени до живот.

Сигурен съм, че се изтрили записите от камерите. Снощи звънях на Борислав Михайлов, за да го попитам как е възможно да се случват подобни ексцесии. Обадих се и на длъжностните лица на срещата. Казаха ми, че не са видели, че са били Виячки, но са чули какво се е случило. Надявам се да опишат всичко в доклада си.

Всичко това се е станало заради този Илиан Илиев, който след всеки мач говори глупости и нагнетява напрежението.

Мисля си, че във Варна или полицията не си е свършили работата, или умишлено е оставили всички тези хора свободно да влизат в съблекалнята на Славия.

Затова вътрешния министър трябва да бъде запознат с този случай. Нужно да се вземат мерки, тъй като тази вандалщина не бива да продължава"."

Засега няма отговор от варненския клуб за случилото се и обвиненията, отправени от Стефанов.