Лудогорец стартира в новото първенство по вода в София - 3:0 срещу новака Септември на Националния стадион "Васил Левски". Голове на Алекс Сантана, Каули Оливейра и Пиерос Сотириу донесоха успеха на старта на новия шампионат за 12-кратният първенец поред.

Домакините бяха без поне 7-8 основни играчи заради наказания, контузии и невъзможност да бъдат картотекирани. И въпреки това отборът на треньора Славко Матич тръгна в атака от първата минута, за да опита да играе открит и приятен футбол.

Контрастът в двата тима е огромен - Септември имаше едно чуждестранно име сред титуляри и резерви, на албанеца Реди Каса. В Лудогорец на терена имаше само един българин - Антон Недялков.

Не е изненада, че легионери дадоха разликата в класите и шампионът бързо реши нещата. В 11-ата минута Алекс Сантана завърши акция през центъра с голов удар, като останаха съмнения за засада, но ВАР отчете попадението като редовно.

Още 11 минути по-късно Кристиан Пешов от домакините бе изгонен с директен червен картон, след като спря откъсващия се сам срещу вратаря Рик Джонатан.

Гостите съвсем овладяха ситуацията и изпуснаха още 3-4 отлични ситуации до почивката.

Септември също не се отказа да опитва, но класите са различни, а на скамейката на Лудогорец има футболисти, правещи разликата срещу почти всеки съперник у нас.

Каули вкара втория бразилски гол в мача в 55-ата минута, а Пиерос Сотириу довърши домакините в 79-ата. В добавеното време бе отсъдена и дузпа за Разград за игра с ръка на Иван Арсов, но реферът Георги Кабаков само отиде до монитора на ВАР и отмени решението.