Скандалът около Серхио Рамос става все по-голям, след като видео разобличи капитана на Реал в измама от мача в сряда срещу Аякс. Кралете на Европа спечелиха с 2:1 в Амстердам в първи осминафинал в Шампионската лига, а защитникът получи жълт картон и е наказан за реванша.

Съмненията около това, че Рамос умишлено е изпросил картона, дойдоха веднага след края. Тогава и испанецът не го отрече пред журналистите. След това се усети и опита да отрече, защото УЕФА има предвидена санкция за такова деяние.

Видеозапис обаче уличава Серхио в измамата, като това вероятно ще е решаващо за наказанието му. То ще дойде след реванша срещу Аякс, който така или иначе ще бъде пропуснат от бранителя. Ако санкцията е за два мача, Рамос няма да играе и в двата двубоя от четвъртфиналите - естествено, при класиране на Реал за този етап.

На записа ясно се вижда как капитанът пита скамейката на отбора в секундите веднага след победния гол на Марко Асенсио (87-а минута) - "Да го търся ли?", показвайки с ръка знак за показване на картон.

Явно отговорът е положителен и минута по-късно се случва именно това - нарушение срещу Каспер Долберг, и жълт картон от рефера Дамир Скомина.