Сега италианският и испанският шампион ще се изправят в 1/4-финален сблъсък в най-престижната клубна напдпревара на Стария континент, което веднага даде повод да се изтупа от прахта конфликтът между наставника на Барселона Хосеп Гуардиола и звездата на Милан (и бивш играч на каталунците) Златан Ибрахимович.

Сайтът Goal.com си постави амбициозната задача да изготви списък с най-запомнящите се словесни залпове на шведския таран по адрес на бившите си клуб и наставник.

Ето и най-интересните от тях:

"Жозе Моуриньо е голяма звезда... той е готин. Моуриньо е пълната противоположност на Гуардиола. Ако той осветява пространството, Пеп се опитва да спусне завесите. Мисля си, че Гуардиола тайничко се сравнява с него."

"Детската ми мечта беше да играя за Барселона, и когато успях, се чувствах така все едно летя. Започнах добре, но тогава Меси си отвори устата. Искаше да играе в центъра, не на крилото, така че системата от 4-3-3 се смени на 4-5-1. Аз бях пожертван и на терена вече нямах свободата, от която се нуждая."

"Меси е страхотен, невероятен е, но ние почти не се познаваме. Пълни противоположности сме. Той е дошъл в Барса като 13-годишен. Отраснал е в тази обстановка и не е изпитал всички л**на на аклиматизацията. Той е брилянтен, но след като преминах в Барса, вкарах повече голове от него."

"Казах на Гуардиола: "Не можеш да си купиш Ферари, а да го караш като Фиат". Първо беше добре, но после ме замрази на скамейката."

"Чувствах се като боклук, когато седяхме в съблекалнята, а Гуардиола ме наблюдаваше така, все едно съм аутсайдер. Беше откачено. Той беше като каменна стена. Не получих признаци на живот от него. После започна с философските си работи. Аз едва следях какво говори, защо да го правя? Бяха някакви сложни щуротии за кръв, пот и сълзи – ей такива глупости."

"Веднъж Гуардиола продължаваше да ме зяпа и този път полудях. Помислих си: "Ето го моят враг, онзи, дето си чеше плешивата тиква", и му изкрещях: "Нямаш топки!", а може би и по-лоши неща."

"Ти се насираш заради Жозе Моуриньо! Върви по дяволите!"

"Хвърлих кутия с тренировъчна екипировка, тя се разби на пода, а Пеп не каза нищо, само събра всичко вътре. Аз не си падам по насилието, но ако бях на негово място, тогва щях да бъда доста уплашен."

"Ако имаш проблем с мен, си зависи изцяло от теб как ще го решиш. Ти си лидерът, ти си треньорът. Не може да имаш добри взаимоотношения с 20 души, а като дойде ред на 21-ия, просто да отвръщаш глава. Според моите представи големият треньор си решава проблемите. Дребните треньорчета бягат от тях."

"По мое време на играчите на Барса им беше забранено да идват на тренировка със спортните си коли. За мен това беше пълна безмислица – на кой му влиза в работата каква кола карам – така че през април, преди мач с Алмерия, дойдох на тренировка с моето Ферари Енцо. Е, стана сценка."