Двубоят не се игра, тъй като полицията отказа да изпрати охрана.

"Първенството ни все повече се превръща в пълна порнография! Как да идват хората на мач, след като се обявява, че ще има среща и изведнъж няма такава?", попита реторично възмутеният Георги Марков.

"Преди започването на пролетния сезон получихме разрешение от областния управител на София, че срещи на стадиона в квартал "Надежда" могат да се играят. Изведнъж започнаха да се случват странни неща около нашите мачове. Най-напред всичко мина нормално при първия ни мач с Локо (Пд). След това станаха първите бъркотии за домакинството ни с Видима. Тогава мачът закъсня. Явно и тогава някой си е правил сметката двубоят да не се играе, но на стадиона имаше частна фирма която охраняваше".

"За двубоя със Славия се обадихме на няколко фирми. Първоначално заявяваха, че няма проблеми да охраняват срещата. След един час ни позвъняваха, че нямат възможност. От полицията пък са категорични, че поемат охрана на стадиона, но извън него при входовете за зрителите. Как да не си помисля, че стават странни неща около Локо (Сф)? Явно отнякъде се мъчат да ни пречат? Но не знам защо", недоумява Георги Марков, цитиран от ТопСпорт.

"Уж стадионът ни беше годен за игра, а делегатът каза, че е много опасен и не може да се провеждат състезания. Не знам какво ще реши БФС относно изхода на мача със Славия. Най-вероятно ще ни бъде присъдена служебна загуба заради това, че не сме осигурили охрана", жалва се Марков.

"В момента Локо (Сф) е подложен на всякакви въртели. Но съм убеден,че няма да изпаднем. Ако не играем на нашия стадион, още не сме наясно къде ще провеждаме домакинствата си до края на сезона. На тези, които ни пречат искам да кажа, че въпреки всичко Локомотив (Сф) ще го има", заяви уверено Георги Марков.