Полузащитникът на Астън Вила бе диагностициран в петък с тежка форма на левкемия. Българският халф ще се лекува в болница в Лондон.

Мениджърът на бирмингамци Алекс Маклийш разкри, че Стилиян Петров ще остане няколко дни в медицинското заведение. Наставникът заяви още, че планира да го посети в болницата през тази седмица.

Капитанът на Астън Вила подкрепи своите съотборници в мача с Челси (2:4), а след това им обеща, че ще се бори с коварната болест.

"Не мисля, че ще бъде дълго там (в Лондон), само за няколко дни на първо време, но ние вярваме, че той ще получи най-добрия възможен шанс за помощ, със специалистите, които ще се грижат за него“, заяви треньорът в неделя вечерта пред SkySports.

“Не успях да го видя след мача в събота, но той ми изпрати СМС да каже, че мачът е бил страхотен и че сме се нуждаели само от малко късмет”, разкри още специалистът, който благодари на футболистите на Челси, които също излязоха на "Вила Парк" с тениски, в подкрепа на Стилиян Петров.

"Гледах бившия му клуб Селтик и те отправиха своята почит в 19-ата минута за Стилиян. Той е много популярен човек. Получих многобройни имейли и съобщения, в които се изказват подкрепата към него. Надявам се подкрепата да му вдъхне позитивност. Знам, че това може да помогне за възстановяването му", добави Маклийш, цитиран от Гонг.

Сеп Блатер: Пожелавам на Стиличн да спечели битката


Левски излиза с 5 фланелки на Вила и 6 на националния