Неговият тим стигна до равенството след късен гол на Блес Матюиди.

"Днешният мач беше доста ясен за мен. Срещу Барселона трябва да се защитаваш, защото те имат пълна доминация в притежанието на топката и когато тя попадне в теб, трябва да изкараш максималното от ситуацията. Когато я получиш, ти трябва да имаш добри идеи, а ние имахме много такива в разстояние на 30 минути. Трябва обаче да бъде така през целия мач. Надявам се, че ще направим това в реванша в Барселона", каза Анчелоти.

За Пари Сен Жермен, който скоро ще вдигне титлата във Франция, на терена беше Дейвид Бекъм, но англичанинът игра по-скоро като вътрешен халф, а не на своята обичайна позиция на крилото. Ключови играчи бяха още безспирният Лукас и централният защитник Тиаго Силва, който за пореден път изнесе изключително силен мач в отбраната на своя тим.

"Дейвид Бекъм е изключителен в пасовете при нападение и това беше ключът през тази вечер. Той игра много добре и организира няколко отлични атаки. Тиаго Силва пък доказа за пореден път, че към този момент той е най-добрият централен защитник в света", добави Анчелоти, цитиран от БТА.