- Господин Пенев, загубата от Базел слага ли край на надеждите на ЦСКА за място във фазата на елиминациите на Лига Европа?
- Определено този мач слага край на надеждите ни в Лига Европа. Трябва да бъдем реалисти и да се съсредоточим в първенството, както и в турнира за Купата на България. Последни сме с малко точки, но от това, което показахме до този момент, няма как да спечелим оставащите ни два мача като гост и едното домакинство срещу Рома.
Вижте видео от пресконференцията след мача с Базел
- Какво ще кажете за представянето на Базел?
- Швейцарците ни изнесоха футболна лекция. Поздравявам тима на Базел. Трябва да се учим от тях. Те показаха много добра игра, с малко брак, скоростни подавания, отлична преса и стегната игра в защита. Мъжки и много добър отбор. Трябва и ние да се научим на такъв футбол.
- Това ли са възможностите на ЦСКА?
- Имахме желание да прескочим групата, но едно е да искаме, а друго е какво можем. Показваме това, което ни позволява противника. Ако не бяхме сгрешили при първия гол, щяхме да сгрешим пак по-късно. Смятам, че Базел ще се бори за първите две места в групата и е много вероятно да прескочи този етап от надпреварата.
- Предстоят ли промени във вашия тим?
- В следващия трансферен прозорец ще се опитаме да повишим класата на отбора като привлечем още играчи.
- Как смятате, че ЦСКА ще заиграе по-добър футбол?
- Продължаваме да се учим, сега скромничко, много работа и това е.