Италианският спец трябваше да обяви решението си с един час закъснение заради струпалите се множество проблеми с контузени състезатели.

Най-сериозните въпросителни за Капело в мачовете срещу България и Швейцария са в отбрана, където Джон Тери и Рио Фърдинанд са аут от контузии. Бранителят на Манчестър Юнайтед Уес Браун пък последва примера на колегата си от Ливърпул Джейми Карагър и се отказа от националната фланелка. Това накара италианецът отново да се обърне към Матю Ъпсън, който пропусна контролата с Унгария наскоро заради слабото си представяне на Мондиал 2010.

Като бранители в селекцията на Капело са записани още Майкъл Доусън, Пил Ягйелка, Джолеън Лескът и Гари Кейхил.

След почти двугодишно отсъствие в състава на "трите лъва" се завръща вратарят Скот Карсън, който ще бъде трети избор след Джо Харт и Бен Фостър. Бившият страж на Ливърпул за последно игра за националния тим през ноември 2008 в контрола срещу Германия. Първоначалният избор на английския селекционер бе Дейвид Стокдейл от Фулъм, но и той бе изваден от групата след получена травма през уикенда.

Отпадането от състава на Франк Лампард, който ще се подложи на операция, наложи връщането на Майкъл Карик от Манчестър Юнайтед, предаде Гонг,

Може би единствените добри новини за Капело са, че ще може да разчита на всичките си нападатели. В групата от 24 футболисти попаднаха цели петима. Голмайсторите на Тотнъм Хотспър Питър Крауч и Джърмейн Дефоу се завръщат в групата. Уейн Рууни, който прекъсна головата си суша от няколко месеца с гол от дузпа през уикенда, Дарън Бент и Карлтън Коул са другите трима нападатели.

Ето и пълния състав на Англия за евроквалификацията срещу България:

Вратари: Скот Карсън, Бен Фостър, Джо Харт

Защитници: Гари Кейхил, Ашли Коул, Майкъл Доусън, Киърън Гибс, Фил Ягйелка, Глен Джонсън, Джолеън Лескът, Матю Ъпсън

Полузащитници: Гарет Бари, Майкъл Карик, Стивън Джерард, Адам Джонсън, Джеймс Милнър, Тио Уолкът, Шон Райт-Филипс, Ашли Йънг

Нападатели: Дарън Бент, Карлтън Коул, Питър Крауч, Джърмейн Дефоу, Уейн Рууни