Поредния дълъг "ферман" със спекулации около името на българина, е съчинил Марк Огдън в днешното издание на Telegraph, като авторът търси отговор, дали Юнайтед може да продаде Берба, и пак да не бъде губещ.

Манчестър Юн плати за нападателя 30.75 милиона паунда, но с инфлацията, изминалите години от трансфера, и възрастта на Бербатов, сега ще трябва да е доволен на 7.5 милиона за него. Това е пазарната стойност на българина, според вестника.

Въпреки това, Берба все още е голмайстор на Висшата лига, интелигентен футболист, на чийто опит може да се разчита още повече, след като вече преминава 30-те. По тази причина исканата от Юнайтед цена спокойно може да бъде и двойно по-голяма – 15 милиона паунда.

Telegraph сравнява Бербатов с легендата на Ман Юн Теди Шерингам, който изигра страхотни мачове дори и клонейки към 40-те. Изданието твърди, че нападателят просто не подхожда на стила на отбора, и не е добър партньор за Уейн Рууни. Твърди се още, че именно намерението да продава Бербатов е в основата Юнайтед още да не му е предложил нов договор.

Сър Алекс: Ужасно е да си на мястото на Бербатов

В заключение, авторът е убеден – ако Ман Юн продаде Бербатов за 7.5 милиона паунда – определено ще е на печалба.